NRF52840

MERHABA,

resimlerde işaretlediğim PCB devresinde nRF52840'ın padlerinde işaretli alanlara vialar eklenmiş görünüyor. Ancak PCB üreticileri pedlere bu şekilde via eklemenin sorunlara yol açabileceğini söylüyor. Bu PCB'yi tasarlarken pedlere vialar eklemeli miyiz?

Parents
  • Merhaba,
    Daha iyi cevap alabilmek icin sorunuzu ingilizce yazabilirsiniz. "Via-in-Pad" teknolojisi her PCB üreticisi yapamayabilir, cünkü lehim pastasi sürüldügünde, eger via icinde minik hava baloncuklari kaldiysa, lehimleme esnasinda isitildigina, hava baloncuklari sisip lehimin ve cipin kaymasina sebep olabilir, bu da kisa devrelere sebep olabilir. O yüzden bazi PCB üreticileri bunu tavsiye etmez. Tabi bu, her zaman böyle olacak anlamina gelmez, sadece böyle bir tehlikenin bilincinde olmak gerek. Ama deneyip tecrübe kazanmak en iyisi.

  • (ENG)

    Hi

    In the PCB circuit I marked in the pictures, vias appear to have been added to the marked areas on the pads of the nRF52840. But this way of adding to PCB manufacturers can continue, he says. Do we have additive services on the pads when designing this PCB?

Reply Children
Related