porting SDK13 ble hids app to SDK14

I'm experiencing issues when porting a working app based on the BLE HIDS examples from SDK13 to SDK14. I now basically rebuilt the application from the SDK14 hids keyboard example, but I had to make a few changes to get it working. My application uses a few timers. To get those running, I had to set APP_TIMER_CONFIG_USE_SCHEDULER to 0, otherwise I got the NRF_NO_MEM (0x004) error when starting the timers. I don't know if this break other things?

Now my app starts advertising (according to the log), but I can't see the device on the host it should connect to.

One of the main differences between my app and the examples is that m_advertsiing, m_gatt and m_hids are non-static because I decalre them in different files, so I had to slightly modify the definition code. Is this bad?

-- edit --

BTW this is on a custom board. I now also tried pulling the SWD connector and now the device at least shows up after a power cycle, but I can't connect to it. Needless to say I can't debug this :)

-- edit 2 --

ok got a little step further. I overlooked the right setting for NRF_SDH_CLOCK_LF_XTAL_ACCURACY (using a Rigado BMD-350), now the device shows up but I still can't connect to it.

I alos made the m_advertising, m_gatt and m_hids static again and declare them like in the examples. But that didn't seem to make a difference.

-- edit 3 --

I notice when I take the SDK14 hids keyboard example and upload it (to my custom board, but also to the DK), I see in the logs that it seems to quickly connect and disconnect again during advertising. ANyway I can connect to this example, so I guess I have to spot the differences between my code and the example code. Something must be differetn somewhere..