Problem running/debugging nRF51822 GCC example project

Hello. I'm trying to start developing with the nRF51822 Eval kit with Eclipse and ARM GCC but I ran into some problems when trying to run the ble_app_hrs_example. I've been trying to solve it for the past two days but I'm pretty much out of ideas now so any help would be appreciated.

I installed and set-up everything the way it's described in the application note and flashed SoftDevice onto the eval board. The example program compiles without errors but when I try debugging I get strange behavior - I can step into and over lines of code, but the program doesn't stop at any breakpoints I set. In fact I get the following line (in red color) in the console every time I try to set a breakpoint:

Try to add breakpoint - No source file named C.

Another problem is that after I run he debugging session for the first time, the IDE starts reporting two errors in the file main.c on lines 308 and 673 -

Symbol 'app_timer_evt_schedule' could not be resolved

and

Symbol 'ble_stack_evt_schedule' could not be resolved

respectively. Both of these are defined as inline functions in headers which are included in the project so I don't understand what is the problem. Plese let me know if you need any more info, any help would be appreciated, thanks.

Parents
  • Hi, thanks for the answer :) I made sure that I triple checked the Debug settings before I posted a question, so I think they should be correct. I'm sending screenshots of them anyway. Actually I made a different stupid mistake - I was trying to use the example project for the nRF Go board when I'm trying to develop for the PCA10001 :facepalm: . I fixed that now and wrote my own makefile for the PCA10001 ble_app_hrs example, since there is none provided. The program builds and runs fine, as far as I can tell, but the problems with debugging remain, as I described in my previous post. In fact, I am getting even more "could not be resolved" errors from Eclipse. I'm attaching my project files and a screenshot of all the errors too. I tried adding paths to all the included files, which give me errors, to project settings->C/C++ General->Paths and symbols->Includes but it didn't help. I'm using: ARM gcc ver. 4.7.4 GNU tools ARM embedded 4.7 2013q2 Eclipse Kepler Release, build id: 20130614-0229 SEGGER J-Link GDB server V4.73d Again, please let me know if you need more info.

    Edit: Oh, and I should probably mention that I'm running Windows 7 Professional, Service pack 1

    ble_app_hrs2.zip

    debug-settings3.png

    debug-settings2.png

    debug-settings1.png

Reply
  • Hi, thanks for the answer :) I made sure that I triple checked the Debug settings before I posted a question, so I think they should be correct. I'm sending screenshots of them anyway. Actually I made a different stupid mistake - I was trying to use the example project for the nRF Go board when I'm trying to develop for the PCA10001 :facepalm: . I fixed that now and wrote my own makefile for the PCA10001 ble_app_hrs example, since there is none provided. The program builds and runs fine, as far as I can tell, but the problems with debugging remain, as I described in my previous post. In fact, I am getting even more "could not be resolved" errors from Eclipse. I'm attaching my project files and a screenshot of all the errors too. I tried adding paths to all the included files, which give me errors, to project settings->C/C++ General->Paths and symbols->Includes but it didn't help. I'm using: ARM gcc ver. 4.7.4 GNU tools ARM embedded 4.7 2013q2 Eclipse Kepler Release, build id: 20130614-0229 SEGGER J-Link GDB server V4.73d Again, please let me know if you need more info.

    Edit: Oh, and I should probably mention that I'm running Windows 7 Professional, Service pack 1

    ble_app_hrs2.zip

    debug-settings3.png

    debug-settings2.png

    debug-settings1.png

Children
Related